7 dingen die alle hardlopers herkennen

Het is te warm, te koud, ik heb geen zin. Maar ik ga wél!
– Me!

Dat is voor veel hardlopers toch een dingetje. Want hardlopen is nou eenmaal een verslaving.

7 dingen die alle hardlopers herkennen

Ik wil niet, ik krijg geen lucht, wanneer mag ik weer?

Voor het lopen moeten de meeste hardlopers een drempeltje over. Even moed verzamelen en dan toch maar gaan. Als je eenmaal aan het trainen bent ga je er natuurlijk écht voor en doe je een hoop moeite. Je rent de longen uit je lijf. Maar als je eenmaal thuis bent, baal je stiekem. Wanneer mag ik weer?

Zit er een gat in mijn broek?

Als je aan het rennen bent kijkt iedereen je aan. En niet zomaar het ”hé kijk die rent, waar hadden we het over?”. Maar meer ”OH MY.. moet je die daar zien… Die is aan het hardlopen. Kijk! Ze trekt een beetje met haar been, en ze beweegt haar armen een beetje gek. Plus ze doet…”
Jup. Tijdens het lopen wordt je van top tot teen bekeken en beoordeeld.

Niet rennen of hardlopen: LOPEN

Ik zeg bijna altijd tegen mijn vriend dat ik ga lopen. Als ik dit zeg bedoel ik niet dat ik een ommetje ga maken, maar dat ik mijn sportkleren aantrek, sportschoenen aan en gaan! Volle bak hardlopen. Het is niet dat wij renners te lui zijn om ”hardlopen” te zeggen, maar het is gewoon een beetje standaard in hardlopers land.

AAH iemand kijkt nu ik net aan die wandel break wil beginnen.

Dat je wordt bekeken als hardloper was al wel duidelijk bij punt twee, toch? Helaas voelt het toch een beetje gek als je nét gaat wandelen als je vanuit je ooghoek iemand naar je ziet kijken. In ieder geval. Ik heb dit. Vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige ben?!

Elke keer is het weer een struggle waar je je spullen laat

Je hebt een waterflesje bij je, vooral op warme dagen. Die huissleutel moet je ergens laten en natuurlijk wil je muziek horen, dus je hebt oortjes en een telefoon. Waar laten al die mensen die hardlopen in een strakke broek zonder zakken hun spullen?
Of hebben ze toevallig allemaal een partner die de deur wel open doet als ze thuis komen. Lopen ze niet ver en hebben ze dus geen water nodig. Maar dan nog… die muziek… hoe doen mensen dit?

Je inschrijven voor een race om jezelf te motiveren

Soms is de motivatie ver te zoeken, gewoon vrij ver. Daarom besluit je jezelf maar een doel te stellen. En dat is in de vorm van een race. Natuurlijk is dit een langere afstand dan je tot nu toe gelopen hebt, anders is het geen uitdaging. Dat je opeens flink aan de bak moet, tsja dat was stiekem gewoon je bedoeling.

Wel of niet dat vest aan?

Zeker als je nog niet zo lang hardloopt herken je dit waarschijnlijk. Van lopen krijg je het behoorlijk warm, maar buiten is het (zeker in de vroege lente) soms nog erg koud. Ik heb de afgelopen twee weken veel geluk gehad met het weer, maar voor hardlopers is dit een lastige vraag.  Maar nu het winter is, zou ik maar een goed vest dragen! Want  je wilt je spieren niet onderkoelen!

 

Dit waren  de 7 dingen die alle hardlopers herkennen (waarschijnlijk). Welk van deze punten herkende jij? Of heb je zelf nog dingen die je opmerkt tijdens het hardlopen? Heel andere dingen die hier niet genoemd zijn?

Herken jij deze dingen als hardloper?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.