Boeken die ik nog een keer lezen wil

Er zijn heel veel boeken die ik nog wil lezen. Dat komt neer op honderden! Maar er zijn zeker ook boeken die ik heel graag nog een keer zou willen herlezen. Een aantal daarvan vond ik echt geweldig en die wil ik graag nogmaals lezen. Van andere boeken is het zo dat ik ze vroeger moeilijk vond of waar ik niet inkwam. Eens kijken of ik nu wel kan genieten van dat ene boek waar ik toen niet van kon genieten. Toch zijn er boeken die ik wel kan herinneren en die ik graag nog eens een kans wil geven.

boekenkast

Boeken waar ik niet inkwam die ik graag nog een kans zou willen geven

De bibliothecaresse van Auschwitz – Antonio Iturbe

In concentratiekamp Auschwitz is pal onder de ogen van de nazi’s in het geheim een schooltje opgezet. Daar waar boeken streng verboden zijn, verbergt de veertienjarige Dita onder haar jurk de kleinste en meest clandestiene bibliotheek die ooit heeft bestaan. De acht boeken worden door haar en de andere kampgenoten gekoesterd als schatten. Dita geeft niet op en verliest nooit de wil om te leven. De verhalen voeren haar mee naar een andere wereld.

De bibliothecaresse van Auschwitz is een ontroerend, waargebeurd verhaal over de moed van een jong meisje en hoe boeken mensen kunnen helpen in de verschrikkelijkste omstandigheden

 

Het lot van Callie en Kayden – Jessica Sorensen

Callie wordt op haar twaalfde verjaardag alles ontnomen. Het gevolg is dat ze zich gevoelsmatig afsluit en zweert nooit te vertellen wat haar is overkomen. Jaren later domineert haar pijnlijke verleden echter nog steeds Callie’s dagelijks leven. Alles verandert als ze de mysterieuze en aantrekkelijke Kayden ontmoet die net als zij is gewend aan lijden in stilte. Kayden doet er alles aan met Callie bevriend te raken, ook al blijft zij afstandelijk en in zichzelf gekeerd. Hoe meer Kayden probeert deel van haar leven te worden, hoe duidelijker het wordt dat Callie moet worden gered.

Twee boeken een tweede kans geven en nog een keer lezen?

Goed, dit zijn maar twee boeken. Maar als ik diep bij mezelf na ga, zijn dit inderdaad de twee boeken die ik nog eens een keer lezen wil. Het lot van Callie en Kayden heb ik ooit gewonnen via een winactie van een van de allereerste Nederlandse Read-a-thons. Ik was dolblij en begon vrij snel aan het boek. Maar toch leek het me niet echt te kunnen raken. Al is het boek nooit helemaal uit mijn herinnering gegaan, want ergens heb ik het idee dat ik het geen goed boek vond. Maar waarom? Ik heb geen idee! Daarom dat ik nu dat boek wil herlezen.
De bibliothecaresse van Auschwitz ben k in begonnen, maar ik heb het nooit uitgelezen. Helaas. Want het onderwerp spreekt me zeker wel aan. Ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden als ik het ga herlezen.

Welk boek heb jij weggelegd, maar wil je nog een kans geven?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.