Boeken die ik in oktober wil lezen| TBR

 Een leesdoel stellen, dat deed ik aan het begin van het jaar. Vierentwintig boeken lezen. Wat betekende dat ik er elke maand twee moest lezen om dit doel te behalen. Als je mijn ‘Gelezen in 2021‘ pagina bekijkt kun je zien dat dat dit niet helemaal is gelukt. Sommige maanden las ik er inderdaad twee. Andere maanden meer. Maar er waren ook een paar maanden waarin ik geen boek las. Van te voren vaststellen welke boeken ik wil gaan lezen is iets dat ik maar zelden doe. Toch motiveert het me om meer te lezen. dus ik  stel een TBR oktober samen.

Mijn TBR oktober van te voren vaststellen

vroeger stelde ik van te voren vast welke boeken ik in een maand wilde lezen. Vaak werkte dat super motiverend. Dus dat wil ik nog een keer proberen. Ik moet, om mijn leesdoel voor dit jaar nog te halen 1.5 boek per maand lezen. Want september was een bizar goede leesmaand, dus daarmee heb ik veel ingehaald. Er zijn twee boeken uit mijn boekenkast die ik graag wil lezen, en er komt ook een boek uit dat ik eigenlijk meteen wil oppakken. Daarom heb ik drie boeken gekozen. Het boek van Iris ter Haar valt als het goed is in de eerste week in mijn brievenbus. Iris is een influencer die ik echt al minimaal tien jaar volg. Met heel veel plezier.
Kijk je mee welke boeken ik wil lezen?

De psychiater en het meisje – Erik Rozing

Het leven van de jonge arts Edgar Simons heeft er wel eens zonniger uitgezien. Zijn vriendin heeft hem verlaten en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder verscherpt toezicht na een inschattingsfout met fatale gevolgen. Sindsdien valt het niet mee om zijn opleider ervan te overtuigen dat hij wel geschikt is voor het vak. Buiten zijn werk in het Huygens MC probeert hij zijn oma te steunen, die hem regelmatig met een borreltje te veel op belt om te zeggen dat ze niet meer wil leven.

Edgar is zelf niet vrij van psychiatrische klachten – hij heeft een depressie en drinkt meer dan hij van zijn patiënten acceptabel vindt. Steeds vaker vraagt hij zich af of hij wel psychiater moet worden en waarom hij dat eigenlijk wil. Dan krijgt hij Stella in behandeling, een jonge, aantrekkelijke borderlinepatiënte met een aanstekelijk gevoel voor humor. Stella is grenzeloos en dringt steeds verder in Edgars leven door. Zij fascineert hem, hij obsedeert haar. Hij moet haar op afstand zien te houden, maar hoe?

Ik ben echt dol op alles dat met psychiatrie te maken heeft. Dat vind ik oprecht uitermate boeiend. Ik weet dat dit komt omdat ik dit vak ooit gevolgd heb. Alle meisjes uit mijn klas vonden de docent een mega lekker ding. Het enige dat ik dacht: ‘Ik wil alles weten!’ Ik vond hem geen lekker ding. Maar zijn verhalen vond ik wél uitermate leuk. Dus een boek dat gaat over een psychiater? Ik zeg JA!

Nog lange niet – M.J. Arlidge

Deel 9 van de Helen Grace-serie

“Je hebt nog één uur te leven.’

Dat is het enige wat er uit de telefoon klinkt voor er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: dat iemand zijn slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten houdt… en dan toeslaat.

Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Maar de dader blijft haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Totdat blijkt dat alle slachtoffers deel waren van dezelfde vriendengroep. Een vriendengroep voor wie elk telefoontje nu het laatste kan zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.

Ik heb dit jaar al drie boeken gelezen van Arlidge. Het is en blijft een geweldige serie. Toen ik dit boek voor mijn verjaardag kreeg, afgelopen juli wilde ik er eigenlijk meteen in beginnen. Maar er kwamen eerst een ”paar” boeken tussendoor.

Een steekje los – Iris ter Haar ( komt uit op 7-10-2021)

‘Adem in, twee, drie, adem uit, twee, drie, vier. Herhaal ik als een mantra in mijn hoofd. Ik probeer mijn longen te vullen, maar de typische ziekenhuislucht lijkt steeds minder zuurstof te bevatten.’
Fris afgestudeerd psycholoog Iris ter Haar begint vol goede moed aan haar carrière als ondernemer. Voor de buitenwereld lijkt alles haar goed af te gaan, maar ongemerkt wordt haar wereld kleiner en kleiner, tot ze haar huis niet meer uit durft. Als bezigheidstherapie borduurt ze zich de blaren op de vingers terwijl ze op een eindeloos lijkende wachtlijst staat voor een psycholoog. In 2018 krijgt ze de diagnose paniekstoornis en agorafobie. Inmiddels heeft Iris een succesvolle borduurwebshop en lukt het haar (meestal) weer om zonder klamme handen de deur uit te gaan. In dit boek vertelt ze op luchtige wijze hoe het is om opgeslokt te raken door angsten tot je jezelf verliest. Maar ook hoe ze – met ups en downs – de draad weer oppakt. Inclusief handige lijstjes met wat je kunt doen als je een paniekaanval hebt, hoe je een wachtlijst doorkomt en de wetenschap achter angststoornissen.

Ik kijk echt ontzettend uit naar dit boek! Ik volg Iris al zó ongelofelijk lang! Misschien al wel langer dan tien jaar! Nog uit de tijd dat ze psychologie studeerde en werkte aan het ”ik ben iris niet” blog. Mede daardoor ben ik zo benieuwd naar dit boek.

En verder?

Ik hoop van harte dat ik deze drie boeken kan lezen komende maand! Ik heb er in ieder geval erg veel zin in. In september lukte het me om veel meer boeken te lezen dan ik van te voren had voorspeld. Dat hoop ik deze maand ook vast te houden. Dus wie weet komen er nog een aantal E-books aan. Maar die ga ik niet van te voren uitkiezen.

Welk boek staat hoog op jouw leeslijstje?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.