De 30 dagen minimalism game – heel erg veel wegdoen

In augustus ga ik meedoen aan de 30 dagen minimalism game! Het leek me namelijk heel leuk om mezelf uit te dagen met een leuke challenge. Eerst wilde ik de plank challenge gaan doen, waarbij je op dag 1 begint met twintig seconde de plank doen en op de laatste dag ongeveer vijf minuten. Maar aangezien ik ook aan het trainen ben voor de singelloop leek me het niet het allerbeste idee. Aangezien spierpijn in je core bij de plank challenge gegarandeerd is. Toen besefte ik dat ik al dagen tegen mijn vriend zeur dat het ”een bende” is in huis. Hoewel ik gisteren enorm veel heb opgeruimd en schoongemaakt, wist ik dat ik hier meer aan wilde doen. Namelijk een hele hoop spullen de deur uit doen, zodat het constante gevoel dat ik moet opruimen een stuk minder word.

Ik vond de 30 dagen minimalism game

Toen vond ik de de 30 dagen minimalism game, een challenge waarbij je je woning minimaliseert. Het is eigenlijk een spel dat je samen met iemand speelt (hé die zag je niet aankomen hè, dankzij minimalism ”game”..?). Maar ik maak er een blogchallenge van, aangezien ik niemand heb om tegen te spelen. Mocht je mee willen doen, laat het dan zeker in de comments weten, dan houden we elkaar verantwoordelijk. Maar als je niet mee wilt doen is dat ook prima, dan mag je mij lekker verantwoordelijk houden. Eerst wilde ik doorzoeken en iets anders doen, maar ik besefte dat dit was omdat ik bang zou zijn dat het moeilijk zou gaan worden het minimaliseren vol te houden. Vandaar dat ik de knoop heb doorgehakt en deze blog ben gaan schrijven. Het is trouwens een spel van een van ’s werelds meest bekende minimalisten.

Waarom deze challenge?

Ik heb veel spullen. Daar ben ik me van bewust. En dat het soms een troep is, komt voornamelijk doordat er gewoon veel in huis ligt. Daarnaast heb ik de sterkte behoefte om spullen te bewaren, want je weet nooit of je het nog een keer gaat nodig hebben. Vandaar dat ik heb besloten dat het tijd is om wat radicaler te gaan minimaliseren. Van een serie kledingstukken die ik niet meer draag, tot aan dat ene beeldje voor kerst dat ik gewoon niet meer mooi vind. Een deel hiervan gaat naar de kringloop, maar misschien zal ik ook proberen een deel te verkopen. Daarnaast zijn er misschien nog wel mensen die iets willen hebben: vrienden of familie bijvoorbeeld. Het doel van het spel is om, als je het uit speelt, bijna 500 spullen minder te hebben. Natuurlijk is het effect kleiner als je alleen kleine dingen weg doet. Een paar oude sokken is immers ook één ding. Maar je huis zal in ieder geval wel weer vrij zijn van een hoop spullen die je toch al niet meer gebruikt.

Hoe werkt de 30 dagen minimalism game?

Er zijn een aantal regels aan dit spel verbonden:
Regel 1: Op dag één doe je één voorwerp weg. Dag twee zijn dit er al twee. Op dag drie, drie. Net zo lang tot je op dag dertig, dertig voorwerpen weg doet.
Of het nou naar de kringloop gaat, naar vrienden of familie, of je er voor kiest om het te verkopen of het aan de prullenbak doneert, dat is aan jou! Als het maar voor 00.00 uur het huis uit is.
– Hier kom ik meteen met een kleine bewerking van de regels, want ik kies ervoor om de spullen die naar de kringloop gaan, niet elke dag naar een kringloop te brengen, maar één keer per week. Als dit lukt. Anders aan het einde van de maand alles in één keer. Dit doe ik omdat de kringloop waar ik mijn spullen heen wil brengen sowieso niet elke dag open is, maar ook omdat hij alleen open is als ik moet werken. Ik heb heus wel een kringloop die dichterbij is en wel open, maar degene waar mijn spullen heen gaan geeft al het geld dat verdiend wordt aan de voedselbank.-
Regel 2: Probeer dit zo veel mogelijk dagen vol te houden. Lukt het je om de 30 dagen minimalism game uit te spelen? Gefeliciteerd! Je bent 465 spullen armer.
Regel 3: Het maakt niet uit wat je wegdoet, als je maar aan het juiste aantal spullen komt, op die dag komt. Alles mag. Denk aan:

  • Decoratie
  • Keukenspullen
  • Electronica
  • Meubels
  • Beddengoed
  • Kleren
  • Handdoeken
  • Hulpmiddelen

Doe jij ook mee?

En? Ga jij ook mee doen met deze challenge? Ik ben erg benieuwd. Laat in de comments achter of je denkt dat ik het ga halen en of jij ook meedoet. Ik zou het heel leuk vinden als je me komt volgen, want ik zalhalverwege de maand een update geven over het proces. Zo blijf je goed op de hoogte.

Denk je dat ik het ga halen?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *