De grote voorjaarsschoonmaak

Het is lente en het weer is nogal schommelend. Sommige dagen zijn prachtig en dan wil ik enkel naar buiten gaan. Maar er zijn -helaas- ook nog genoeg dagen dat het weer tegenzit. Op dit soort dagen denk ik vaker aan de grote voorjaarsschoonmaak. Want het huis kan soms nogal een troepje zijn. Gewoon omdat Vriendlief en ik allebei een baan drukke hebben. Vandaag deel ik mijn tips en tricks om je huis snel weer mooi schoon te krijgen. Zodat jij op de dagen dat het echt lekker weer is gewoon naar buiten kan om te genieten van de zon, in plaats van je bezig houden met het huishouden.

De grote voorjaarsschoonmaak met een app?

De app die ik gebruik voor de grote voorjaarsschoonmaak heet Spring Cleaning en hierin staat een super lange lijst met allerlei klusjes die je in het voorjaar zou moeten (uiteraard moet je helemaal niks) doen om een écht schoon huis te krijgen. (gratis voor android gebruikers)

De app

De app heeft een aantal catagorieën, en deze zijn dan weer onderverdeeld in alle taken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuken, de slaapkamer, badkamer, woonkamer, maar ook dingen als de was en de financiën.
De app helpt je om aan alles te denken. Door middel van een handig afstreep-systeem houd de app ook bij hoe ver je bent met de grote voorjaarsschoonmaak.

Niks vergeten

Dankzij de app is het moeilijk om dingen te vergeten. Er staan in totaal zo’n 140 dingen in die je kan/moet doen. Denk hierbij aan stofzuigen en dweilen, maar ook aan bijvoorbeeld het nakijken van je medicijnkastje, om te zien of er verlopen medicijnen zijn. Of het wassen van je badmat. Omdat er zo onwijs veel dingen instaan zal je niet snel iets vergeten.

De app is gericht op een gezin met kinderen. Ikzelf heb geen gezin met kinderen, alleen een vriend. En die laat geen speelgoed slingeren. Dus een aantal taken kon ik zo afstrepen. Ook hebben ze het over het stofzuigen en wassen van je tapijt. Aangezien ik die niet heb in huis scheelt dat toch een hele hoop! Wel staan er dingen in die je makkelijk vergeet, zoals het stof van je klok halen.

 

Dit jaar ga ik voor het eerst écht de grote voorjaarsschoonmaak houden. Niet in een dagje, maar gewoon een beetje verdeeld over de dagen. Dagen zoals vandaag.

Doe jij de grote voorjaarsschoonmaak?

AHOB

Mascha is een vrolijke chaoot die veel houd van lekker eten, plezier maken met vrienden en van kleren! Je kunt minimaal één keer per week (ma) een blogpost verwachten over mij en mijn hobbies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *