Trainen voor de singelloop 2019 #1

Het is alweer een half jaar geleden dat ik de singelloop liep. Daarna werd het bizar snel koud in Nederland en kreeg ik het veel te druk. (ja slecht excuus, maar goed). Het lopen kwam op een laag pitje te staan. Eigenlijk kwam sporten sowieso op een lager pitje te staan. Nu het zonnetje zich weer van zijn beste kant laat zien ben ik weer meer aan het lopen. Ik heb een half jaar om me voor te bereiden op het doel dat ik mezelf stelde, een half jaar geleden. Ik ga trainen voor de Singelloop van 2019.

Wat is mijn doel dan voor de singelloop 2019?

Mijn doel is om de singelloop 2019 van aanstaande oktober binnen een uur uit te lopen. En wel de 10k. Dit betekent dat ik consequent 10 kilometer per uur moet lopen. Eigenlijk nét iets sneller. Op dit moment zit mijn gemiddelde, na bijna een half jaar niet écht hard te hebben gelopen, rond de 8,5 km per uur. Dus nog even goed versnellen.

meisje dat net heeft hardgelopen

Vorig jaar

Vorig jaar was mijn doel wat minder competitief. Toen was mijn doel:
– Uitlopen van de 10k,
– Zonder te wandelen tussendoor
– En niet als laatste eindigen.

Dit is erg goed gegaan. Mijn eindtijd was 1.02.46. Iets waar ik heel erg trots op ben!
Maar dit maakte wel dat mijn verbeterdrang me aansprak en ik de volgende sneller wil lopen. En binnen het uur finishen klinkt best als een haalbaar doel. Zeker als je je bedenkt dat ik vorig jaar voor het eerst de 10k liep ooit. En meteen zo’n mooie tijd neerzette. Misschien is het niet voor iedereen een mooie tijd, maar voor iemand die de 10k voor het eerst loopt vind ik het best een prima tijd.

Dit jaar

Maar ik ga dus weer volle bak trainen om mezelf klaar te stomen voor die 10k van komend najaar. En het leek me onwijs leuk om jullie op de hoogte te houden van mijn trainingen. Dus vanaf nu zal ik proberen elke week – of in ieder geval een keer in de twee weken- een artikel te schrijven over mij vorderingen van het trainen voor de de Singelloop in 2019.

Hoe gaat het bij jou met hardlopen?

AHOB

Mascha is een vrolijke chaoot die veel houd van lekker eten, plezier maken met vrienden en van kleren! Je kunt minimaal één keer per week (ma) een blogpost verwachten over mij en mijn hobbies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *