Een nieuw begin in 2020? Allemaal mooie plannen!

De laatste weken van 2019 zijn aangebroken en het is tijd om de balans op te maken. Plannen maken voor het komende jaar en terug te blikken of de afgelopen 11.5 maand.  Er is ontzettend veel gebeurd, maar in de komende 12 maanden staat er ook veel op de planning.  Allemaal hele leuke, maar ook wel spannende dingen. Lees je mee hoe mijn jaar ging en wat mijn dromen zijn voor komend jaar? Mijn dromen voor een nieuw begin!

Terugblikken op het afgelopen jaar.

De afgelopen elf en een halve maand zaten vol met veranderingen. Aan het begin van het jaar werkte ik in in de kinderopvang. Maar niet alleen kreeg ik een nieuwe baan als Copywriter, deze verloor ik ook weer. Ik heb een half jaar met veel plezier bij dit bedrijf gewerkt. Maar als ik terugkijk zie ik wel dat ik meer last had van stress dan ik zelf toegaf.  Nu is het tijd om me rustig te focussen op de toekomst en te zoeken naar iets nieuws. Iets dat hopelijk iets minder stress oplevert.

Hoewel ik dit afgelopen jaar niet heel veel heb gelezen, heb ik wel Storytel ontdekt. Ik genoot er met volle teugen van. En nog steeds luister ik minimaal een paar uur per week naar de verhalen die er op staan. Meestal als ik onderweg ben. Even lekker buiten zijn en luisteren naar een goed verhaal.  Daarnaast heb ik afgelopen jaar lekker gesport, maar net als in 2018 met tussenposen. Ik ben blijkbaar echt iemand van de fases. Met de meeste dingen gaat het op en af. Toch heb ik twee keer de 10k gerend in wedstrijdverband. Waarvan één keer in Disneyland! Dat was geweldig en een super toffe ervaring. Ook heb ik veel plezier gehad met mijn vriend en onze vrienden. We hebben samen veel leuke dingen gedaan en dit hoop ik zeker voort te kunnen zetten in het nieuwe jaar.

Vooruit dromen voor volgend jaar. Een nieuw begin?

Mag ik groots dromen? Want in dat geval krijg ik volgend jaar een super toffe baan, waar ik helemaal op mijn plek zit. Als dat lukt kunnen mijn vriend en ik samen een eigen huis kopen. Dat zijn mijn grote dromen voor komend jaar. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat ik de tijd maak om lekker met mijn hobby’s bezig te zijn.

Maar er staan voor komend jaar ook hele spannende plannen op planning: Namelijk het eventueel krijgen  van een kindje. Zoals ik in mijn vorige post vertelde heb ik een erfelijke aandoening. De kans dat ik deze overdraag is aanzienlijk. Daarom zijn mijn vriend en ik het medisch proces in gegaan. (Dit bestond vooral uit wachten tot het onderrzoek was afgerond).  Dankzij dit onderzoek wordt de kans dat ons kindje dezelfde aandoening heeft als ik extreem verkleind.  De kans wordt verminderd met 48%. Zeker de moeite dus. Binnenkort zal ik hier een uitgebreidere blogpost over schrijven.

Ook heb ik ervoor gekozen om mijn blog uit  te breiden en meer onderwerpen aan te snijden. Dus jullie kunnen meer onderwerpen verwachten de komende tijd. Ik heb veel zin in een nieuw begin, een frisse start. Jij ook?

Wat zijn jouw dromen voor komend jaar?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

2 reacties

  1. Marie-Antoinette Willemsen schreef:

    He Mas,

    Je hebt voor het komende jaar weer volop plannen. Dat is fantastisch. In het heden leven betekent dat je leert (of heb geleerd) van het verleden en dat meeneemt naar de toekomst. Zo word je elke dag een stukje ‘wereldwijzer’. Verhalen delen met anderen verankerd je plaats in de micro-samenleving waarin je leeft. Ga zo door en ik blijf je met plezier volgen. Succes met je mooie blog.

  1. 19/12/2019

    […] ik de laatste tijd meer behoefte heb aan structuur. Zeker nu ik weer wat meer tijd thuis doorbreng (Lees hier waarom) heb ik weer meer behoefte aan structuur. Houd jij daar ook van? Of heb je zelf ook wat meer […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *