Einde van het jaar Book-Tag

Het einde van het jaar nadert en het leek me erg leuk om terug te kijken op mijn leesjaar. Een einde van het jaar book-tag, een lijstje met vragen over dit – bewogen- leesjaar. Er is dit jaar erg veel gebeurt. Mijn vriend en ik zijn geregistreerd partnerschap aangegaan, waardoor ik hem nu mijn man mag noemen. (al zeg ik vaak zat nog vriend of partner) We hebben ons huis gekocht en er is een klein Frummel onderweg. Genoeg gebeurt dus. Maar daarnaast is het me wonderbaarlijk genoeg gelukt veel te lezen. Kijk je mee hoe mijn leesjaar er uit zag via de einde van het jaar book-tag?

Einde van het jaar book-tag

1. Zijn er boeken waar je al in bent begonnen en die je graag wilt uitlezen voor het einde van dit jaar?

Ja, via Goodreads houd ik bij welke boeken ik lees en waar ik in bezig ben. (kom me vooral volgen, vind ik leuk) Daar staat dat ik op dit moment in acht(!) boeken bezig ben….. Woops…. Nou in ieder geval hoop ik daarvan de helft uit te lezen. Dat wordt nog een flinke opgave. Maar goed. Wie weet gaat het me lukken met een week kerstvakantie?? Maar als het er twee zijn ben ik ook niet ontevreden.

2. Welke boeken wil je nog lezen voordat het 2022 is?

Naast de boeken die je hierboven in de foto ziet, zou ik het liefst ook niemand zeggen van MJ Arlidge nog lezen. Maar dit is een boek van 512 pagina’s. Dus ik denk dat ik die sowieso maar doorschuif naar 2022. Want die acht boeken, plus een boek van meer dan vijfhonderd pagina’s? Daar doe ik normaal al drie (ahum vier) maanden over. Dus 15 dagen is misschien een beetje hoog gegrepen.

3. Heb je een boek niet uitgelezen dit jaar en waarom?

Nee, ik heb dit jaar zowaar alle boeken uitgelezen waar ik in begonnen ben. Nou ja… Behalve dan die 8 waar ik nog in bezig ben. Maar die heb ik niet weggelegd met het idee dat ik ze helemaal niet meer ging lezen. Die heb ik aan de kant gelegd met het idee dat ik ze zeker nog ga oppakken, maar dat ik ”even” een ander boek tussendoor wilde lezen.

4. Wat is je favoriete boek van 2021 en welke viel erg tegen?

Aii, het was echt een heel geweldig leesjaar voor mij. Het is al weer een paar jaar geleden dat ik meer dan 20 boeken las in een jaar. Dat lukte me voor het laatst in (*zoekt op) 2017… Wow. Ik ben zowel verbaast als gechoqueerd. Ik had het idee dat ik meer las de afgelopen jaren… Maar dat blijkt dus hard tegen te vallen. Goed.

Het beste boek dat is las.  Ik vind het onwijs moeilijk om dat te zeggen. Want ik heb echt een aantal HELE goede boeken gelezen.
Zo was ik stom verbaast bij het einde van wie zint op wraak van Bo Svernstrom. (Wat een twist!)
Heb ik me doodgelachen om de onbreekbaar serie, van onze eigen Lisette Jonkman. Damn, ik zou willen dat mijn man soms wat meer weg had van Ferdinand. Deze hele serie las ik binnen 6 dagen uit.
Middernachtbibliotheek van Matt Haig is een boek dat me écht geraakt heeft. Het zal me voorlopig nog wel bijblijven. Wat een boek!
De executie is een boek dat me echt enorm heeft verrast. Danielle Bakhuis heeft hier een boek neergezet waar ik echt enorm van genoot en dat ik ook daadwerkelijk zo snel mogelijk uit wilde lezen.

Zoals je kan zien is er niet echt één boek dat ik erg goed vond. Maar als ik écht moet kiezen denk ik toch dat ik voor middernachtbibliotheek ga. Gewoon, omdat dit boek me zo heeft weten te raken.

Het slechtste boek is daarentegen wel een hele makkelijke: De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. Misschien lag het aan mijn gemoedstoestand van dat moment, maar ik begrijp echt niet waarom bijna heel Nederland zo lyrisch is over dit boek.  Ik vond er namelijk echt niets aan…. Heb jij dit boek gelezen? Wat vond je ervan? Laat het me vooral weten in de reacties!

5. Heb jij je lees challenge behaald? Of had je er geen?

Mijn lees challenge was 24 boeken. Ik ben bezig in boek 23 (524 bladzijden). Namelijk deel 9 van de Helen Grace serie. Zeker een heel goed en spannend boek. Dat boek hoop ik zo snel mogelijk uit te hebben, zodat ik boek 24 nog kan lezen dit jaar. Als dat lukt haal ik precies mijn leesdoel. Gelukkig heb ik de laatste week van het jaar – tussen kerst en oud en nieuw- een week vrij. Dat betekent dat ik veel leestijd heb. Daar ga ik zeker weten ook goed gebruik van maken. Dus ik gok dat het wel goed komt met dat leesdoel. Mocht dat niet lukken dan zit ik er hooguit één boek onder. Nou, ik ben tevreden hoor.

6. Naar welke releases kijk jij uit in 2022?

Weet je dat ik dat eigenlijk niet eens echt aan het bijhouden ben? Ik heb echt geen idee welke boeken er volgend jaar uitkomen. Ik zie het wel. Er staat nog een stapel ongelezen boeken in mijn kast van hier tot Tokio en terug. dus eerst die maar eens lezen.

7. Wat zijn je leesdoelen voor 2022?

Aan de ene kant wil ik graag weer 24 boeken lezen. Maar goed. Er komt een kindje aan en daar gaat vast super veel tijd inzitten. (zeker weten zelfs). Dus of ik veel tijd heb om te lezen weet ik niet. Aan de andere kant heb ik natuurlijk best wel even verlof. Dus dat betekent ook veel  leestijd. Maar we gaan het meemaken. Ik zal in ieder geval wel gaan proberen om mijn leeservaringen te delen op dit blog. Maar ga er maar vanuit dat zodra die kleine er is, ik zeker niet alleen maar over boeken praat, maar ook weer lekker over sporten en natuurlijk over Frummel.

 

Mocht jij het einde van het jaar book-tag ook willen invullen, laat je me het dan weten? Vind ik onwijs leuk! Dan kom ik zeker een kijkje bij jou nemen.

Wat is beste/slechtste boek dat jij dit jaar las?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.