Geen zin in een workout? Denk hieraan!

Om ergens heel goed in te worden moet je bereid zijn er hard voor te werken. Niet alleen kost het veel inspanning, maar ook veel tijd. Om je doelen te behalen moet je bereid zijn die tijd te besteden. Maar je hebt niet altijd zin. Het is koud, het regent, of je hebt gewoon een lange dag gehad en kruipt liever op de bank.
De volgende keer dat je dit hebt, vertel jezelf dan een van deze dingen als je geen zin in een workout hebt.

Verwacht niet dat het in één dag lukt

Dingen gebeuren niet in een nachtje! Er zijn geen wondermiddelen waardoor je in een dag vijf kilo erbij krijgt of eraf ze haalt. Je moet er hard voor werken, ook op dagen dat je er minder zin in hebt. Eigenlijk juist op dagen dat je er minder zin in hebt.

People often say that motivation doesn’t last. Neither does bathing. That’s why we recommend it daily

– Zig Ziglar

 

trainen voor de singelloop

Waarom deed je dit ook al weer?

Je bent moe, hongerig, hebt even geen zin om te gaan sporten. Daarnaast regent het. Er is altijd wel een excuus om niet te gaan. Maar onthoud: waarom was je hier ook al weer mee begonnen? Telkens als je twijfelt of je wel wilt gaan, moet je je bedenken waarom je hier aan begonnen was. 
Wil je een paar kilo kwijt? Of is het zo dat je graag wat meer spier wilt kweken? Misschien wil je over een paar maanden wel een nieuw record lopen!

Het duurt lang, maar stoppen zal je progress niet versnellen

Ja het duurt lang voor je echt verandering ziet. Maar stoppen (of steeds een training over slaan) zal er niet voor zorgen dat je progress sneller gaan. In tegendeel. Het duurt het alleen maar langer als je elke keer gaten laat vallen in je schema. Je zal niet echt verschil merken als je eerst twee weken super intensief traint en daarna opeens vier weken niet.  Zo verlies je alle voortgang die je had gemaakt weer.  Dan is het een stuk beter om vier weken evenwichtiger en rustiger te trainen. Daardoor zal je alsnog resultaat zien en het waarschijnlijk ook beter volhouden.

Heb jij wel eens dagen dat je geen zin hebt in een workout?

 

AHOB

Mascha is een vrolijke chaoot die veel houd van lekker eten, plezier maken met vrienden en van kleren! Je kunt minimaal één keer per week (ma) een blogpost verwachten over mij en mijn hobbies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *