Hardloopambities na de zwangerschap

Hardlopen. Een van mijn favoriete sporten aller tijden. Soms loop ik even wat minder, maar meestal zeker twee keer per week. En hoewel ik nooit echt verder ben gekomen dan die 10 kilometer, kriebelt het wel echt weer om hardlopen op te pakken. Lees je mee wat mijn hardloopambities na de zwangerschap zijn?

 

Door mijn  hormoontraject kreeg ik behoorlijk last tijdens het rennen van mijn eierstokken (ja dit kan, gek genoeg). Daarom moest ik het al heel erg vroeg in de zwangerschap rustiger aan gaan doen. Helaas heb ik al tijden niet meer gerend. Ik mis het heel erg, maar ach. Niet rennen doe ik voor een heel mooi doel! Een kleintje.

Toch wil ik graag het hardlopen weer oppakken zodra dat kan. Al is het erg belangrijk om nu écht goed naar mijn lichaam te gaan luisteren.Dat deed ik voor de zwangerschap op zich ook al wel, als het op sport aankomt. Maar na de bevalling heeft je lichaam natuurlijk echt een klap gehad, dus moet je nog voorzichtiger zijn!

Herinneringen ophalen

Mijn allereerste 10k

Je allereerste race zal je niet zomaar vergeten als hardloper. Dat is een ding dat zeker is. Mijn allereerste 10k stelde ik mezelf drie doelen
1. De singelloop uitlopen
2. Zonder te wandelen
3. Niet de laatste vrouw zijn

Deze doelen bleek ik met redelijk gemak te kunnen halen. De laatste kilometer had ik het zwaar, maar ik heb mijn doelen gehaald! na de finish kwam ik mijn vriend tegen en ik moest bijna huilen. De runners-High kickte even in. Maar ik wist het toen echt zeker! Dit wil ik vaker doen!

Disney 10k

Een van de mooiste races die ik heb gedaan is het rennen van de 10k in Disneyland. Na een weekje daar te hebben doorgebracht met mijn vriend, was het race-day. Een rondje van tien kilometer door heel Disneyland rennen. Tussendoor kon je eventueel op de foto met Disneysterren. Maar daarvoor stonden immense wachtrijen en daar had ik op dat moment niet zo veel zin in.

Al zou ik dat volgende keer zeker wel gaan doen. Maar deze race voelde voor mij als genieten van de omgeving en de mooie sfeer. Want wat was dat genieten. Hoewel ik echt om 7 uur aan de start moest staan! Oef! Wat vroeg! Maar het was het echt meer dan waard! Wat een bijzondere race.

Ik liep er uiteindelijk iets meer dan een uur over. Wat ik een hele mooie tijd vind. Na de race gingen we weer terug naar huis, wat ik je niet kan aanraden. Tien kilometer rennen om vervolgens úren in een auto te gaan zitten is de perfecte combinatie voor spierpijn! Haha. Ik heb het geweten hoor.

Maar deze race was het meer dan waard! Als ik de kans krijg, zou ik hem zeker overdoen.

 

 

Hardloopambities na de zwangerschap

Eigenlijk zou ik het liefst hoog inzetten, maar dat is niet verstandig. Je lichaam krijgt van een zwangerschap en bevalling natuurlijk veel te verduren. Dus ik weet dat ik het echt rustig aan moet doen met het oppakken van hardlopen.

Ik hoop in 2022 in oktober mee te kunnen doen aan de 10k van de singelloop. Maar ik weet wel heel zeker dat ik het echt rustig moet gaan opbouwen. We gaan dus wel zien of het gaat lukken.

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

2 reacties

  1. 11/01/2022

    […] Dat is voor veel hardlopers toch een dingetje. Want hardlopen is nou eenmaal een verslaving. […]

  2. 29/01/2022

    […] ik zwanger ben, alweer 36 weken, is het beter om mijn running hobby uit te stellen tot na de bevalling. Het kan in de eerste maanden niet veel kwaad voor die kleine, maar wél als je […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.