Heb ik heel veel weggedaan? Minimalisme challenge!

In een van mijn vorige blogposts vertelde ik dat ik mee ging doen aan een challenge. Vandaag vertel ik hoe het gaat met de challenge van een van de meest bekende minimalisten van de wereld. Waarbij het de bedoelding is om elke dag één ding meer weg te doen. Voor een hele maand lang. op dag één, doe je één ding weg, dag twee, twee dingen enzovoorts.  Meer over deze challenge lees je hier. Vandaag lees je of ik inderdaad heel veel heb weggedaan.

De minimalisme-challenge, meer dan alleen wegdoen

De minimalisme-challenge is voor mij meer dan alleen wat dingen wegdoen. Het gaat er om dat je bewust bent van de spullen die je in huis hebt. Het gaat er niet per se om dat ik aan het einde van rit veel minder spullen heb. Maar wel dat de spullen die ik heb me blij maken! Zo ben ik deze maand met mijn moeder gaan shoppen en ik heb een aantal nieuwe kledingstukken gekocht in de sale  en een heerlijk, nieuw luchtje. Dat betekent niet dat ik nu nóg meer moet wegdoen, want dat is voor mij niet het doel van de challenge. Het doel voor mij is, het opruimen en wegdoen van de zooi die in huis ligt. Dingen die me blij maken mogen uiteraard blijven. Ik wil niets wegdoen om het wegdoen.

 

 

Wat voor dingen heb ik zoal weggedaan? En hoeveel?

Ik heb de challenge niet afgemaakt, maar het wel mooi tot en met dag 19 volgehouden. Ik heb nog niet echt het idee dat ik veel heb weggedaan, terwijl ik 190 dingen heb weggedaan.

Voor de minimalisme-challenge heb ik een hoop oude kleren weggedaan, maar ook:

  • Een paar boeken
  • Pennen die het niet meer deden
  • Producten uit de voorraadkast waarvan de datum verlopen is
  • Verzorgingsproducten die over datum zijn
  • Dvd’s
  • En nog veel meer

Het meeste van deze spullen heb ik naar de kringloop gebracht. Dus ik hoop maar dat iemand anders daar nu erg blij mee is. Wat ik wel heb geleerd van deze challenge, is dat ik toch meer moeite heb met weg doen dan ik dacht.

Doe jij makkelijk iets weg?

AHOB

Mascha is een vrolijke chaoot die veel houd van lekker eten, plezier maken met vrienden en van kleren! Je kunt minimaal één keer per week (ma) een blogpost verwachten over mij en mijn hobbies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *