DIY- Ikea krukje restyled

Toen ik net ging samenwonen had ik mijn ikea krukje restyled. Want het zag er niet meer zo mooi uit. Daarom besloot ik het al vrij snel geel te verven. In die tijd had ik geen kwast in huis en wilde het meteen doen. Daarom deed ik het met een schuurspons. Het is ondertussen een jaar verder en als ik eerlijk ben ziet het krukje er opnieuw niet zo mooi meer uit. Het is toe aan een opfrisbeurt. Daarbij. Ik deed het met een spons – een spons- dus zo mooi was het resultaat niet.

 

Aangezien ik niet de langste ben met mijn 164cm heb ik vaak gebruik moet maken van mijn krukje. Vooral als ik weer eens iets van de hogere planken van mijn kasten moet hebben. Dat de bovenkant daardoor niet meer op z’n mooist is, tsja dat was misschien te verwachten… Daarnaast kijk ik de laatste tijd graag naar filmpjes over DIY van meubels. Daarom leek het me tof om zelf ook wat meer te gaan DIYen. Het is nu lente en ik krijg echt een beetje de lente kriebels. Dus naast het doen van de grote voorjaarsschoonmaak heb ik dit Ikea krukje leuker gemaakt.

Op zoek via Pinterest naar de perfecte kleur

Als beginnend DIYer houd ik er van om mijn zoektocht te starten op Pinterst. (Volg jij me al?) Hier staan zo veel voorbeelden van mensen die je al zijn voorgegaan. Ik ging op zoek naar een krukje dat ik mooi vond en dat ik na kon maken. Ik zag twee krukjes die me qua kleur voor de helft aanspraken, deze combineerde in mijn hoofd. Toen was het tijd om aan de slag te gaan.

Het schuren van het krukje

Voor je gaat verven is het uiteraard van belang dat je eerst gaat schuren. Omdat ik geen idee had wat het schuren met de verf ging doen besloot ik onderop het krukje te beginnen. Het is sowieso aan te raden om onderop te beginnen, want als je dan een foutje maakt, valt het veel minder op. De dag na het schuren had ik echt heel veel last van mijn ”kippevleugeltjes” aka mijn bovenarmspieren. Ik ben dus echt niks meer gewend.

Het verven van het krukje

Toen kwam dé klus: het verven. Ik had tussen het schuren en het verven besloten dat ik het mezelf makkelijker zou maken als ik het hele krukje uit elkaar zou halen. Dus dat deed ik.

Nadat ik het hele krukje uit elkaar had gehaald begon ik met het verven van de planken waar je normaal gesproken op gaat staan. Omdat ik deze wit wilde hebben leek me het me wel handig hiermee te starten, want anders was zowel het verf bakje als mijn (iets te) goedkope rollertje al blauw. Toen die twee planken helemaal wit waren – hier waren twee laagjes voor nodig- ging ik door met de poten. Aangezien ik in de tussentijd had bedacht dat de blauw die ik kocht niet helemaal de kleur was waar ik voor wilde gaan, besloot ik hem te mengen met wit.

 

 

Het eindresultaat. Hoe heb ik mijn ikea krukje restyled?

Je hebt het voor een groot deel al kunnen zien in deze blogpost natuurlijk. Maar na een paar dagen was het krukje eindelijk geverfd en stond het weer netjes in elkaar. Uiteindelijk was het kiezen voor lichtblauw een super goede keuze. Wat heb ik blij met het resultaat!!

Wat vinden jullie ervan?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *