Krachttraining: waarom zou je het moeten doen?

Het is winter en daardoor erg koud buiten. Dat maakt de stap om richting de sportschool te gaan groter. Maar niet getreurd, je kan ook prima thuis aan krachttraining doen. Met een simpele set gewichten en een matje kom je al een heel eind. Maar: waarom zou je aan krachttraining doen? Veel vrouwen zijn bang om daar ”bulky” van te worden. Waarom die kans erg klein is is een verhaal voor een andere blogpost. Maar wat is nou die reden?

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Als je meer gaat trainen zal je beter in je vel zitten. Je voelt je kracht toenemen en je spieren worden zichtbaar. Daarnaast zal je houding door krachttraining ook verbeteren. Dit straalt zelfvertrouwen uit. Na een tijdje zul je ook gaan voelen dat je zelfvertrouwen groeit. Je uitstraling en je eigenwaarde een boost. Daarnaast weet je veel beter wat je kunt, dus ga jij je nog beter voelen.


Je ziet er beter uit, en je voelt je beter, met EN zonder kleren

Wie wil dat nou niet? Er geweldig uitzien met EN zonder kleding. Want als je een lichaam hebt waar je trots op bent, hoef je jezelf ook niet te verstoppen in een dikke trui.Daarbij maakt het rouwens echt niet uit of je ”dik” bent of ”dun”. Maar als jij je goed voelt als je naakt bent, of in een strakkere trui, dan heb je veel gewonnen.  Ikzelf heb bijvoorbeeld een vrij laag vetpercentage. Dit is erfelijk vermoed ik, want ik geniet van koekjes en chips en eet die dan ook buien het weekend om. Toch heb ik een vetpercentage van 16.3 procent. En zoals ik laatst in een schema van deze blogpost liet zien is dit zeker laag. De meeste vrouwelijke topsporters zitten rond dit niveau, als ik het schema moet geloven. Dus als je net als ik een laag vetpercentage hebt en je traint je abs intensief, dan ga je zeker een zichtbaar sixpack krijgen.  Heb je nou een hoger vetpercentage, dan krijg je wel dat sixpack, maar is het niet direct zichtbaar. Ik ben me ervan bewust dat er verschillende meningen zijn over wat sexy en en wat niet. De een houd van een wat vollere vrouw met rondingen, een ander vind een dame met sixpack weer prachtig. Ikzelf vind een strakke buik mooi, maar het getuigd vooral van doorzettingsvermogen. Want niemand, zelf ik niet, blijft dun zonder er iets voor te doen.

Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat je niet mooi bent als je niet onder de categorie ‘dun’ valt. Ook als je meer lichaamsvet hebt, kun je prachtig zijn. Naar mijn idee is het namelijk de lichaamshouding en het zelfvertrouwen dat je uitstraaltt, wat je mooi maakt! ? En krachttraining draagt zeker bij aan die lichaamshouding. 

Doe jij aan krachttraining?

AHOB

Mascha is een vrolijke chaoot die veel houd van lekker eten, plezier maken met vrienden en van kleren! Je kunt minimaal één keer per week (ma) een blogpost verwachten over mij en mijn hobbies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *