mijn oneindige TBR stapel…

TBR – To be read  = de boeken die op je te lezen lijstje staan.

Dat ik houd van lezen was misschien al duidelijk. Misschien ook niet. Na een paar maanden van stilte op dit blog, waarbij ik vooral bezig was met mijn lieve kleine meisje en herstellen van een bevalling, wil ik het schrijven weer oppakken. Wat ik in de maanden van stilte wel heb gedaan is lezen. Niet super veel, maar ik heb gelezen. En ik heb naar luisterboeken geluisterd, dat dan weer wel.

Mijn oneindige TBR

Ik schaam me om het te zeggen, maar er staan meer dan tweehonderd (!) ongelezen boeken in mijn kast. En dat is best heftig. Voor dit jaar had ik daar 22 boeken van uitgekozen die ik wilde lezen.  Maar daar heb ik er pas ééntje van gelezen. Oef! Wel heb ik andere boeken gelezen, en een aantal luisterboeken. (Ik ben ook bezig met Harry Potter luisteren). Maar natuurlijk is het leuk hoor, tweeentwintig boeken lezen. Maar dan moet ik dat ook wel even doen. En niet denken dat dit nog wel komt. Want hoewel ik dus wél lees, zijn dit vooral Ebooks via Nextory..
Dat zorgt er niet voor dat de hoeveelheid ongelezen boeken in mijn kast minder wordt.

De hoeveelheid zo veel mogelijk terugbrengen

Meer dan 200 ongelezen boeken… Dat is nogal wat. Dus mijn volgende doel, nadat ik de 22 van 2022 heb gelezen, is mijn aantal ongelezen boeken terugbrengen naar maximaal 200. Dat betekend dus ook dat ik eens kritisch naar al mijn boeken moet gaan kijken. Welke ben ik écht nog van plan om te lezen? En welke kan ik beter naar een minibieb brengen? Daarnaast is het misschien een idee om mijn gelezen en ongelezen boeken in twee aparte kasten te gaan zetten. Ik weet niet zeker of ik hier blij van wordt, of dat het me alleen maar een kleine paniekaanval bezorgd. Maar dat is food for thought. Maar wie weet doe ik dat wel. Het drukt me misschien wel met m’n neus op de feiten.

Hoe heb jij je boeken gesorteerd staan?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.