Nog eens lezen, boeken die ik graag wil herlezen

Er zijn heel veel boeken die ik nog wil lezen. Dat komt neer op honderden! Maar er zijn zeker ook boeken die ik heel graag nog een keer zou willen herlezen.  Dat  zijn er zeker een hoop. Maar vandaag deel ik de boeken die ik mijn jongere zelf graag las. Boeken die ik zeker nog eens wil lezen.

Boeken die ik erg goed vond, die ik graag nog eens zou willen lezen

De gehele Gone serie van Micheal Grant

Tijdens een doodgewone schooldag ziet Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Zomaar ineens weg! Algauw blijkt dat iedereen ouder dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor er geen contact meer mogelijk is met de buitenwereld. Er breekt een enorme chaos uit. Net buiten de stad trekt Caine de leiding naar zich toe en daarna ook over de stad. Gaandeweg voert hij met een aantal volgelingen een waar schrikbewind. Honger, geweld en een plaag bizarre insecten zijn maar een paar van de beproevingen die de overlevenden in Perdido Beach moeten doorstaan. Sommigen gaan de strijd aan met Caine en de andere freaks, gemuteerde kinderen die voor dood en verderf zorgen. Maar de Duisternis lijkt onverslaanbaar…

Vroeger heb ik zó genoten van deze serie! Ik kon niet wachten tot er een nieuw deel uit kwam. Als dat uitkwam wilde ik het meteen hebben.
Eigenlijk had ik deel 1 in een opwelling gekocht van een boekenbon, maar dat was mega goed bevallen. Alleen… Het zijn zes nog al dikke boeken… Dus die lees ik niet even tussendoor.
Wie weet maak ik er volgend jaar wel de tijd voor… Wie weet…

De hongerspelen – Susanne Collins

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot…

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?


Deel één van dit boek vond ik zó spannend dat ik tussen 10.00 uur ’s ochtends en 22.00 uur ’s avonds heb gelezen. Toen was het boek uit. Daarna volgde deel twee en drie al snel. Heerlijk!

De eenzaamheid van priemgetallen- Paolo Giordano

Tussen een door een ski-ongeluk getekend meisje en een hyperintelligente jongen met een zwakbegaafd, door zijn toedoen verdwenen tweelingzusje ontstaat een bijzondere maar ook gefrustreerde vriendschap.

De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje en besluit ze de afdaling alleen te maken, maar ze komt ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela en hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen en zij wordt nooit meer gevonden.

Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen. De eenzaamheid van de priemgetallen is het aangrijpende verhaal van een bijzondere vriendschap dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt, en een grandioos debuut waarmee Paolo Giordano blijk geeft van een scherp inzicht in de complexe menselijke psyche.’Alice Della Rocca haatte de skilessen. Ze haatte de wekker die ook in de kerstvakantie om half acht ’s morgens afging en haar vader die haar tijdens het ontbijt aanstaarde en onder tafel zenuwachtig met zijn been heen en weer wipte, alsof hij wilde zeggen vooruit, schiet op.’

Een van de eerste romans die ik las. Het boek heeft best veel indruk op me gemaakt. (Al deed de film dat totaal niet). Ik ben benieuwd of het boek eenzelfde indruk op me zal maken als ik het nog een keer lees. Die gok wil ik nog wel een keer wagen. Ik ga dit boek zeker nog een keer oppakken!

Zijn er boeken die jij graag nog een keer zou willen lezen?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.