Opnieuw beginnen – Een nieuwe wending in mijn leven

Het is alweer oktober en het jaar komt langzaamaan ten einde. Er is dit jaar erg veel gebeurd en voor mijn gevoel is het tijd om opnieuw te beginnen. Aan de ene kant baal ik, maar aan de andere kant staan er een hele boel mooie dingen te wachten.

Een nieuwe baan

Als eerste is het tijd om aan het einde van deze maand afscheid te nemen van mijn huidige werkgever. Oktober zal de laatste maand zijn dat ik voor dit bedrijf werk en daarna ga ik door naar een andere uitdaging. Hoewel een afscheid altijd jammer is, kan ik zeggen dat ik blij ben met mijn nieuwe uitdaging. Mijn werktijden veranderen drastisch, maar dat betekent wel dat ik meer tijd ga krijgen voor mijn blogs en vlogs. Tijdens deze baan heb ik erg veel geleerd en plezier gehad. Maar tijden veranderen. Hoewel ik alle lieve kinderen en mijn super leuke collega’s wel ga missen, kan ik niet wachten tot het november is.

Serieuzer bloggen en vloggen

Voor mijn gevoel heb ik dit al honderden keren gezegd, maar nu ik er meer tijd voor krijg zal ik per 1 november meer gaan bloggen en vloggen. Vaak heb ik het idee dat ik maar één ding tegelijkertijd kan doen. ruimte om zowel hard te lopen, te vloggen en bloggen, lekker te lezen en gezond te lezen paste niet in het ritme van afgelopen jaar.  De afgelopen maanden was dat ene ding mijn baan. Maar ik mis het vloggen en bloggen en achter de schermen ben ik bezig om alles te structureren zodat ik eindelijk de focus vind die ik zoek.

Sporten, minimaliseren en gezond leven en eten

Sporten dat vind ik geweldig, lekker hardlopen en krachttraining doen. Maar als ik eerlijk ben, heb ik daar de laatste maanden nauwelijks aandacht aan besteed. Mijn energie was vaak ver op na werk, en in het weekend zocht ik afleiding en probeerde ik zo veel mogelijk te rusten. Ik maakte geen tijd voor de dingen die ik belangrijk vond, want er was altijd wel iets te doen. Huishouden, afspraken; dat soort dingen.

Ook wil ik gezonder gaan leven. Dit houd niet alleen in dat ik meer ga sporten en beter op mijn voeding ga letten, maar ook dat ik beter op mijn lijf ga letten. Dat betekent vooral dat ik meer rust ga pakken. Meer lezen en minder de tv aan. Mijn hoofd rust geven en goed ontspannen. Dat is een van de dingen die ik erg belangrijk vind.

Een nieuw begin, een mogelijke zwangerschap

Terwijl ik deze blogpost schrijf, zit ik in een traject waarbij ik mogelijk zwanger kan worden. Dat is in ieder geval wel de bedoeling. In de week dat ik dit schrijf heb ik een punctie (de eitjes er uit halen) en een terugplaatsing. Allemaal hele spannende tijden natuurlijk. Hierover ga ik vaker schrijven. Onder het kopje life – kinderen komen deze artikelen te staan.

Zoals je leest komen er erg veel nieuwe dingen aan in mijn leven. Erg leuke, maar ook erg spannende dingen. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

/Ga jij dit jaar met iets opnieuw beginnen?

Liefs, M.E.

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *