Reading challenge 2021- Nét niet gehaald | Deze boeken las ik in 2021

Al sinds 2017 doe ik via Goodreads mee aan de reading challenge op Goodreads. Zo ook in 2021. Ik stelde mezelf als doel om iedere maand twee boeken te lezen, wat natuurlijk neerkomt op 24 boeken. Een makkelijke rekensom. Ik begon goed, las wat boeken en genoot van het lezen. Maar zoals altijd in mijn leven, kwam het leven om de hoek kijken en verlegde ik mijn prioriteiten. Daardoor gebeurde het dat ik de ene maand meer dan twee boeken las en de maand erna maximaal een half boek. Of zelfs helemaal niet.  Door mijn zwangerschap, en de vermoeidheid die daarmee gepaard gaat, haalde ik op de valreep mijn reading challenge 2021 niet…

De boeken die ik in 2021 las zijn natuurlijk te zien op de gelezen in pagina, maar ik vond het toch erg leuk om er ook een artikel aan te wijden.

De boeken die ik las voor mijn reading challenge 2021

1. Wie niet weg is (Helen Grace, #6) – M.J. Arlidge 

Op de eerste dag van het jaar 2021 dook ik in dit boek. Het was ver uit en op 1 januari las ik het boek volledig uit. Wat heerlijk! Wat een goed begin van het nieuwe jaar.

2. Klein, klein kleutertje (Helen Grace, #7) – MJ. Arlidge 

Dit boek kreeg ik met kerst 2020 van mijn vriend. Ik las het op 2 januari van begin tot eind uit. In een dag een boek lezen doe ik niet vaak. Het is ook niet het dikste boek, maar toch. Wat heb ik genoten van dit boek. Echt geweldig en spannend.

3. Vegan Vibes – Lisa Steltenpool

begin dit jaar verdiepte ik me heel erg in veganisme. Ik at ook grotendeels veganistisch. Door gekke cravings in de zwangerschap wat is afgezwakt, maar de interesse is er nog steeds zeer zeker.
Ik was al een heel eind met dit boek, maar begin 2021 las ik het toch echt uit. Dit boek geeft niet alleen veel informatie over veganisme, er staan ook heerlijke recepten in! Aanrader.

4. De hot daddy list– Madelein Kersenboom

Na twee spannende boeken en een informatief boek, vond k het tijd voor iets luchtigs. De hot Daddy list gaat over medewerkers in de kinderopvang. En daar werk ik zelf ook, dus het leek me een goed boek om als luchtig boek te lezen. Het bleek een goede gok, want ik genoot er echt heel erg van.

5. Cody – Bernice Berkleef

Toen ik dat luchtige boek uit had, wilde ik weer wat spannends. Ik wissel spannend en luchtig graag af. Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik niet heel veel meer weet van dit boek. Volgens Goodreads was ik erg onder de indruk van het einde. Maar… Ik weet er echt niets meer van. Heel het boek niet…. Een reread waard?
Vast wel, want ik gaf het boek vijf sterren

6. In de maneschijn (Helen Grace, #8) – M.J. Arlidge

Weer een boek van Arlidge. Ik denk dat hij zeker een van de meest gelezen schrijvers van het jaar is. (voor mij uiteraard). Ik vind zijn boeken heerlijk en verslind ze echt. Al maak ik er niet altijd even veel tijd voor.

7. Voor ik doodga – Jenny Downham 

Over dit boek heb ik heel veel goede dingen gehoord in de tijd dat ik een boekenblogger was. (nu blog ik heel veel over boeken, maar ook wel meer over andere dingen)

8, 9 & 10 . Buren With Benefits (Onbreekbaar #1), Onbegrensde liefde (Onbreekbaar #2) &  Op gevoel (Onbreekbaar #3) – Lisette Jonkman 

Het is ondertussen ergens begin juni. Ik heb net mijn punctie achter de rug en ik heb echt behoefte aan afleiding van de spannende dingen die in mijn leven gebeuren. Hoe kan dat beter dan met Lisette Jonkman. Als er één schrijfster is die je gegarandeerd aan het lachen maakt is zij het wel. Mijn favoriete schrijfster van eigen bodem. Deze drie boeken las ik in één week uit. Aan de ene kant heel fijn, maar aan de andere kant hadden de boeken van mij ook drie keer zo dik mogen zijn.

Waar Abby en Ferdi kleine bijrollen zijn in de Verkikkerd Serie, zijn ze hier de hoofdpersonen. Wat heb ik daarvan genoten! Ook heb ik een kleine crush ontwikkeld voor Ferdi. Haha! Please zeg me dat ik niet de enige ben….

     

11. Wat wij zagen – Hanna Bervoets

Het boekenweekgeschenk van dit jaar. Het is geloof ik het eerste jaar dat ik het boekenweekgeschenk in huis heb gehaald en dit ook daadwerkelijk heb gelezen. Ik las het op dezelfde dag als deel drie van de onbreekbaar serie. Het was zeker geen slecht boek, maar hij staat ook absoluut niet in mijn lijst met favorieten.

12. Wie zint op wraak (Carl Edson #1) – Bo Svernström 

In de week nadat ik vier boeken las, had ik een terugplaatsing (die uiteindelijk dus is gegroeid tot de kleine baby die nu in mijn buik zit). De dagen erna had ik heel bewust vrij gehouden om mezelf af te leiden, leuke dingen te doen en te genieten. Ik nam een blind date met een boek mee. Dat bleek een schot in de roos!

13. Zac en Mia – A.J. Betts 

Een boek dat iets minder een schot in de roos was, bleek Zac en Mia. Hoewel ik echt wel heb genoten van dit boek, was het niet per se een van de beste boeken die ik las. En dat terwijl er in boekenbloggersland toch echt wel veel mensen erg enthousiast zijn over dit verhaal. Toch heb ik genoten van dit boek.

14. Een jongen met de naam Kerstmis – Matt Haig 

Het eerste boek dat ik van  Matt Haig las. Dankzij een van de Youtube videos van Yara van Adorablebooks kwam ik achter de app Nextstory. Daar kun je niet alleen luisterboeken luisteren, maar ook Ebooks lezen. Dit was het eerste Ebook dat ik las. Het was absoluut geen slecht boek, maar de lyrische recensies die er bij stonden sloten niet aan bij mijn gevoel. Iets met te hoge verwachtingen?

15. Festivalkriebels – Lisette Jonkman 

Een boek dat dan wel weer aan al mijn verwachtingen voldeed was het boek Festivalkriebels. Het is een verhaal van nog geen 30 pagina’s. Voorspelbaar, maar heerlijk kort verhaal.
(dit boek is er alleen als Ebook)

16. Middernachtbibliotheek – Matt Haig 

Dit boek kwam ik tegen op Bol en ik stopte het in mijn wensenlijstje voor mijn verjaardag. Ik kreeg het boek niet. Later bestelde ik toch zelf. Ik begon er vrij snel aan, las het ook vrij snel uit. Dit boek is zeker een van mijn favorieten van 2021! wat een heerlijk boek!
Lees mijn review hier.

17. De jongen, de mol, de vos en het paard – Toon van Tellingen 

Dat dit boek al maanden in de bestseller top 60 staat is mij een raadsel. Misschien las ik het op het verkeerde moment, misschien is het gewoon niet My cup of tea. Maar dit boek vond ik drie keer niks. Ik heb het wel uitgelezen, maar daar blijft het dan ook zo ongeveer bij.

18. Wraak – Danielle Bakhuis

Een boek dat wél een goede indruk achter wist te laten was Wraak. Danielle Bakhuis ken ik van de twee recensie-exemplaren die ik ooit van haar boeken mocht ontvangen. Een hele eer! Die boeken bevielen toentertijd erg goed. Ook van dit boek kon ik weer enorm genieten.
(ook dit boek is er alleen als Ebook)

19. De executie – Danielle Bakhuis 

Mede omdat ik zo genoot van Wraak ging ik door met nog een boek van Bakhuis. Ik had niet verwacht dat dat boek nóg meer indruk op me zou maken. Dit boek staat zeker ook in mijn lijstje met favorieten van 2021!

20. Scones en spotlight (liefde natuurlijk #1) – Susan Muskee

Terwijl ik voor mijn werk van hot naar her fietste met mijn steeds dikker wordende buik, luisterde ik naar Scones en Spotlights van Suzanne Muskee. Wat was dat heerlijk. Het boek gaat over vier vriendinnen, waarbij deel één Cleo belicht die letterlijk in de spotlights komt te staan.

21.Onverbeterlijk – Lisette jonkman

Tussendoor las ik nog even een boek van Lisette Jonkman. Dit is zeker ook een van de schrijvers waarvan ik veel heb gelezen dit jaar. Naast 3.5 boek van Arlidge las ik vier boeken en een kort verhaal van Jonkman. Dit boek gaf me iets minder de slappe lach dan de Onbreekbaar serie, maar desalniettemin had ik graag gehad dat het boek twee keer zo dik was. Dit heb ik Lisette ook verteld. haar antwoord
”Dan was ik nu waarschijnlijk nog aan het schrijven haha”
(opnieuw alleen een Ebook)

22. Polaroids en poederdozen (liefde natuurlijk #2) – Susan Muskee

Ik maak niet heel erg veel tijd om naar boeken te luisteren, maar ik probeerde wel tussendoor te luisteren naar Liefde natuurlijk deel twee. Dat boek luisterde ik gezellig uit. Het beviel me mogelijk nog beter dan het eerste deel. In dit deel volgen we Kim die na een gebroken liefde naar Berlijn verhuist.
(ook dit boek is er alleen als Ebook)

 

23. Een steekje los – Iris ter haar

Dit boek bestelde ik op het zelfde moment als middernachtbibliotheek. Het boek moest nog uitkomen en ik had een getekend exemplaar besteld, dus het zou nog wel even duren voor het binnen kwam. Door de post had het ook nog eens een paar dagen vertraging. Toen duurde het ook echt nog even voor ik het boek las. Het werd uiteindelijk het laatste boek van het jaar dat ik uitlas. Toch heb ik ervan genoten. Iris’ schrijfstijl is erg fijn en ze schrijft met de humor die ik nog ken van haar blog. Zálig!

Ik ben op dit moment nog bezig in een boek van Arlidge, en ik ben ongeveer op de helft van het 524 pagina’s tellende boek. Dat lees ik in de eerste week van dit nieuwe jaar nog wel uit gok ik!

Op hoeveel boeken stond jouw reading challenge 2021? En, heb je dit gehaald?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.