Een jongen met de naam kerstmis – Matt Haig

Een jongen met de naam kerstmis – Matt Haig

Een jongen met de naam kerstmis heeft absoluut vibes van het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek. Een arme jongen die het zeker niet breed heeft, krijgt een grote kans. Dat is precies hoe het boek Een jongen met de naam kerstmis van Matt Haig ook in elkaar steekt. Maar dit is niet per se slecht! Absoluut niet.

Waar gaat ‘een jongen met de naam kerstmis’ over?

Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het boek zeker niet slecht. Maar het boek wist me ook echt niet te raken zoals het andere boek dat ik van Matt Haig las. Dat boek sloeg echt in als een bom. Maar Een jongen met de naam kerstmis is gewoon een lekker verhaal waarvan je de afloop al kunt raden. Dit boek las ik via Nextstory. En ik moet zeggen dat ik wel door het verhaal heen vloog. Ik had het in een avondje uit. ( oké en een uurtje in de ochtend).
Wat voor mijn doen zeker erg snel is. ( Ja langzame lezer hier.) Het boek is een prettig boek om tussendoor te lezen, aangezien het verhaal wel degelijk leest als een trein. Maar echt een hoogstaand werk wil ik het niet noemen. Maar hé, het is dan ook bedoeld voor kinderen.

Een jongen met de naam kerstmis
Schrijver(s):
Uitgever(s):
Published: mei 2018
Page Count: 254

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.