Geek Girl Knap anders (Geek Girl, #1) – Holly Smale

Geek Girl Knap anders (Geek Girl, #1) – Holly Smale

Oke, dit is een reread. Ik ben in dit boek begonnen omdat ik niet lekker in het boek kwam dat ik aan het lezen was. Ik had behoefte aan wat luchtigs. Geek Girl bleek een perfecte keus. Eigenlijk wilde ik deel 2 lezen, want die staat al jaren ongelezen in mijn kast. Maar omdat het lezen van deel 1 ergens in 2018 was, besloot ik eerst even het eerste deel nog een keer te lezen. Want ik wist echt niet meer waar het nou eigenlijk over ging.

Geek Girl Knap anders (Geek Girl, #1)

‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een “geek”. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.’ Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Wat vond ik er dan van?

Geek Girl knap anders! heb ik super snel uit en ik reikhalzend uit naar het volgende deel. Vooral naar Wilbur. Gewoon omdat hij de meest grappige persoon is die ik ken. Oké oké het is een personage, maar dan nog! Ik vind hem geweldig.

Wilburg: “ goeoedemóóórgen! Als dat meneer en mevrouw babypanda niet zijn! Hier recht voor mijn neus, als twee bij elkaar passende potjes aardbeienkwark! Jullie zijn om op te vreten. Maar dat doe ik niet, want dat zou asociaal zijn.”

Het allerleukst is Wilburg (niet te verwarren met Wiliam!) met zijn soms hilarische uitspraken. Hij kan zo lekker droog uit de hoek komen, en dat maakt dat je wel van hem moet houden!

Wilburg: ‘Yuka Ito doet dingen. Geloof me, ze weet onmiddellijk of jij het type bent waar ze naar op zoek is. En als dat niet zo is… bijt ze alleen maar.’
Hariette: M-m-m-maar..’
Wilburg: ‘ Kan geen kwaad, ze is volkomen steriel.’

Ook ben ik best wel benieuwd wat er verder met “mister stalker” gaat gebeuren, want als het aan mij lag had hij allang een klap voor zijn harses gehad. Heh. Maar dat gaan we meemaken in boek 2!

Geek Girl
Schrijver(s):
Serie:
Series Number: 1
Uitgever(s):
Published: 2013
Page Count: 378

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.