Voor ik ga slapen – S.J. Watson

Voor ik ga slapen – S.J. Watson

De recensie van voor ik ga slapen kwam ooit online op mijn oude boekenblog. Maar het leek mij erg leuk om deze nogmaals online te plaatsen.
Vandaar dat je vandaag de recensie kan lezen van een boek dat ik een aantal jaar geleden las. Wil je een meer recente recensie lezen? Kies dan voor bijvoorbeeld Middernachtbibliotheek van Matt Haig. Een van de beste boeken die ik in 2021 las.
Dit is in ieder geval een van de recensies uit Den ouden Doosch

Voor ik ga slapen – S.J. Watson.

Na een drukke periode had ik geen boek meer aangeraakt. Toen ik weer een boek oppakte, koos ik voor voor ik ga slapen. Met veel plezier begon ik. Maar helaas kon het boek me niet vasthouden. Het koste me moeite om er doorheen te komen. Ik worstelde me door de pagina’s heen en twijfelde sterk of ik het boek weg wilde leggen.

Waar gaat het boek over?

Stel je voor: elke dag dat je wakker wordt heb je geen idee wie je bent, waar je bent en wie nou die persoon is die naast je ligt. Je staat op en loopt naar de badkamer. Het huis is totaal onbekend,  je vermoed het huis van die man… Maar als je in de spiegel kijkt zie je dat je geen twintig bent, maar over de veertig. Vlak voor je gaat slapen ben je zover dat je weet dat het morgen allemaal weer zo zal gaan. Wat doe je dan?

Wat vond ik daarvan?

Zoals ik net al aangaf kostte het me behoorlijk wat moeite om in het verhaal te komen. Ik miste spanning en had al een idee hoe dit boek zou aflopen. Het voelde als een voorspelbaar boek, dat zeker ook een voorspelbaar einde zou hebben. Ik zag het al helemaal voor me.
Maar boy, I was wrong.  Bijna had ik het weggelegd met het idee dat het toch niet meer goed zou komen met dit boek. Dat het niet mijn boek zou zijn. Ik gaf het de rest van het hoofdstuk (een pagina of vier), anders zou ik het wegleggen.  Dat is er niet van gekomen zoals je misschien al begrijpt. Ik ben maar wat blij dat ik toch een avondje uit had getrokken! Het verhaal had niet beter kunnen worden.

Toch nog spannend

Ik werd echt in het boek gezogen en las in twee uur ruim 100 pagina’s. De ochtend erna las ik de laatste 80 pagina’s in een uurtje uit.
Terwijl Watson naar de climax toewerkt kom je langzaam achter het geheim dat heel het boek al stapje voor stapje aan je wordt voorgeschoteld. Tegen de tijd dat het verhaal op zijn hoogtepunt zat had ik mijn conclusie alweer  getrokken. Met nog meer dan dertig pagina’s te gaan had ik het geheim door. Dat wist ik zeker. Toen ik twintig pagina’s verder was, bleek dat ik gelijk had. Iets wat ik als heel positief zag.

Bij welk boek ben je blij dat je het net niet hebt weggelegd?
Voor ik ga slapen
Schrijver(s):
Published: oktober 2012
Page Count: 333

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.