Wie zint op wraak – Bo Svernström

Wie zint op wraak – Bo Svernström

Het was paar maanden geleden, voor ik het bloggen weer terug oppakte. Ik was met mijn moeder gezellig in Oosterhout. Daar liep ik de boekwinkel in. Na niet al te lang twijfelen besloot ik een Blind Date aan te gaan met een boek. Zonder te weten welk boek ik mee naar huis nam, ging dit boek mijn tas in. Het bleek de Zweedse thriller te zijn, wie zint op wraak. Gelukkig lees ik heel graag thrillers en vind ik Zweden helemaal geweldig!

Wie zint op wraak?

In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog.

Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste
Alexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht in de Zweedse krant Aftonbladet. Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel met veel vijanden te zijn.

Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets wat veel gecompliceerder blijkt. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges en komen opeens zelf gevaarlijk dicht in het middelpunt te staan. Wie is nu het echte slachtoffer en wie de dader?

wie zint op wraak kaft

 

Spanning vanaf moment één?

Vanaf moment één dat ik aan dit boek begon was er spanning. Je wordt namelijk meteen op de plaats delict gegooid waar het -haast- levenloze lichaam van een man gevonden is. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik na een pagina of twintig de draad een beetje kwijtraakte. Ik vond de namen soms lastig, want die waren Zweeds. Maar vooral de snelheid van het verhaal – of eerder het ontbreken daaraan- haalde mij een beetje uit mijn flow.

Halverwege een heftige verandering

Ik wilde dit verhaal heel graag verder lezen. Want spannend was het zeker wel. Alleen die flow ontbrak dus een beetje. Maar rond de helft gebeurde er opeens iets dat ik niet had verwacht. Niet alleen de vertelwijze veranderde van derde naar eerste persoon, waardoor ik door de pagina’s vloog. Ook de hoek waaruit je het boek beleeft veranderde van persoon A naar persoon B. Wat mij betreft heeft dit het boek ongelofelijk goed gedaan. Hierdoor las ik weer met erg veel plezier door. Ik wilde sneller en wilde meer. De manier waarop dit is uitgewerkt is erg goed gedaan en wat mij betreft heeft het de snelheid in het verhaal gehouden.
Door deze verandering geef ik het boek vier sterren. Anders waren het er waarschijnlijk twee geworden.

Heb jij wel eens een boek gelezen dat zowel van vertelperspectief als van vertelwijze veranderde, halverwege het boek?
Wie zint op wraak
Schrijver(s):
Uitgever(s):
Published: mei 2021
Page Count: 480
 

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.