Wraak – Danielle Bakhuis

Wraak – Danielle Bakhuis

kaft Wraak-Danielle Bakhuis

Als je het uitmaakt met die ene jongen en hij veranderd in een enorme eikel die je totaal kleineert. Neem je dan wraak? Dat is de vraag waar Frederique mee worstelt. Voor advies gaat ze naar haar twee zussen. Hierna besluit ze dat ze inderdaad wraak gaat nemen. Maar of dat verstandig is?

Waar gaat het boek ”wraak” over?

Ik voel hoe mijn keel dik wordt. Nog even en ik begin te huilen. Hoe kan hij dit grappig vinden? Snapt hij dan niet dat dit allang niets meer met geintjes te maken heeft?

Als Frederique haar relatie met Sven uitmaakt, is hij zo ontzettend kwaad op haar dat hij een filmpje op internet zet – waar ze niet bepaald blij mee is. Iedereen op school heeft het erover. Wat moet Frederique doen? Negeert ze het? Of neemt ze… wraak?

Herkenbaar

Dit boek van Danielle Bakhuis las ik echt in een paar uurtjes uit. Het was zo’n boek waar je doorheen vliegt, omdat je wilt weten wat er is gebeurd. Af en toe vroeg ik me af of ik dezelfde keuzes zou maken als Frederique. Daarop is het antwoord ”nee”. Zeker nu niet meer. Maar het boek speelt zich af op de middelbare school en daar gebeuren dit soort dingen helaas. En heel eerlijk, misschien had ik toen wel soortgelijke keuzes gemaakt. Wraak nemen op een ”kinderachtige” manier en elkaar zo veel mogelijk voor schut zetten, zijn dingen die op school nou eenmaal veel meer gewoon zijn dan tijdens het werkleven. Je groeit nou eenmaal op… Maar, ik herken wel dingen uit het boek van vroeger. Dit is wel hoe men bij mij op school met elkaar omging.
(Onder andere, mensen waren ook aardig, gezellig en lief. Maar tieners kunnen ook net zo lullig doen)

Steeds een stapje voor

Sven is Frederique steeds een stapje voor. Als zij iets heeft bedacht, heeft dat welgeteld één dag effect. Daarna is haar gevoel van overwinning weg. Aangezien Sven verder gaat, harder is. Gemener. Tot het einde. Frederique heeft de hele tijd van Sven gehoord dat wraak alleen maar werkt als anderen reageren. Frederique besluit te laten zien dat zij de volwassene van de twee is en neemt daarmee harder wraak dan Sven tot dan toe had gedaan. Wraak is een van de boeken die ik in september las.

Zou jij volwassen hebben gereageerd toen je 15 was, of had je ook wraak genomen?

LET OP: Dit boek is enkel te bestellen als E-book!

 

 

Wraak
Schrijver(s):
Uitgever(s):
Published: oktober 2011
Page Count: 144

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.