5 tips voor als jij sportiever bent dan je partner

Dumpen die hap! Zo kan je niet leven toch? Nee. Natuurlijk maak ik een grapje. Ik ben ook iets sportiever dan mijn partner, maar dat maakt helemaal niks uit toch? Toch is het jammer als jij super gemotiveerd bent voor dat ene sportdoel en de ander graag op de bank wil kruipen -tegen jou aan- met een grote zak chips. En ik zeg ook niet dat dit soort avonden er niet mogen zijn, maar als jij wilt sporten en de ander je vaker overhaalt om niks te doen dan is dat minder goed.

Ga een wandeling maken samen

Als je samen een keer per week een wandeling maakt is dit niet alleen heel gezellig, je komt allebei even buiten. Op die manier ben je samen in beweging zonder dat jullie je in het zweet werken.

Spreek af dat hij mag kiezen tussen meedoen en jou aanmoedigen

Als er een leuke hardloopwedstrijd is waar jij graag aan mee doet, laat je vriend(in) dan kiezen of hij/zij meedoet, of langs de zijlijn staat. Zo gek is het toch niet, dat je wil dat de ander er is als jij over de finish komt.  Zo ga ik dit jaar meedoen aan minimaal twee hardloopwedstrijden. Sowieso de Singelloop en een andere héle toffe 10k. Mijn vriend heeft beloofd dat als hij niet meedoet hij er gegarandeerd bij is om me te zien finishen.

 

Door zelf te sporten motiveer je de ander

Als jij lekker aan het sporten bent motiveer je de ander om ook iets te doen. Je herkent het vast zelf wel. Als ik iemand ziet hardlopen denk ik altijd: ‘Ik moet ook echt aan de bak. Ik heb opeens zo veel zin om te gaan lopen!’

Ben super enthousiast

Als jij zo enthousiast bent over wat je doet en je laat merken hoe lekker je in je vel zit door al dat sporten, kan het best zijn dat je partner een keer mee wil. Win-win!

Zoek anderen die net zo hyper zijn over sporten als jij

Sport tot je er bij neervalt, praat er over met mensen die gelijkgestemd zijn en geniet vooral. Geniet van al dat rennen, gewichtjes tillen en al die andere dingen die je tof vind. Je partner is wat minder sportief, maar jij bent aan het genieten en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Wie is er sportiever, jij of je partner?

 

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *