Trainen voor de Singelloop 2019 #3

Het is alweer een paar weken geleden dat ik je liet weten hoe het ging met trainen voor de singelloop. In de twee eerste updates (deel 1 en deel 2) lees je hoe het me eerder afging Vandaag ga ik je weer meenemen in mijn trainingsprogramma. Hoewel ik afgelopen week ziek ben geweest en daardoor niet kon lopen, heb ik gisteren wel getraind.  Verder gaat het trainen redelijk.

Hard werken om te trainen voor de singelloop

Als ik eerlijk ben, heb ik niet echt een programma dat ik volg. Waar ik dit vorig jaar wel deed, loop ik nu veel meer op gevoel. Ik moet zeggen dat het niet de beste manier is om consequent te trainen, maar op dit moment werkt het wél heel goed voor mij. Ik loop op gevoel en probeer elke keer verder te gaan dan de keer ervoor. Wat voor mij heel goed helpt is de muziek die ik de laatste weken kan luisteren dankzij mijn erg fijne koptelefoon van Bludio.

Koop bij bol.com

180 BPM afspeellijst voor het trainen

Misschien wist je het al, misschien ook nog niet, maar het is voor een loper het het allerbeste als je ongeveer 180 stappen per minuut zet. Dit klinkt als enorm veel, maar als je goed getraind bent is dat is op zich wel te doen. Ik loop nu weer een aantal weken structureel twee keer per week en mijn gemiddelde ligt nu rond de 145 stappen per minuut. Door naar muziek te luisteren die rond de 180 beats per minute (BPM) ligt, ga je in het ritme van de muziek lopen en versnelt je pas vanzelf.

Nog een paar weken!

Nog een week of vijf en dan is de Disneyrun, waar ik met mijn lieve vriendinnetje Lianne loop. Dan moet ik aan de 10k zitten. Maar, daar heb ik alle vertrouwen in. Want opbouwen gaat erg snel en ik merk dat ik met mijn adem erg goed zit. Het is nog een paar weken buffelen, maar dat heb ik er graag voor over. De singelloop is een aantal twee weken verder weg. Ik heb er echt heel erg veel zin in. Zie ik je dan?

Waarvoor train jij op dit moment?

Deze blogpost bevat een of meerdere affiliatielinks.  Als je via deze link iets koopt krijg ik een kleine commissie.
Jij betaalt uiteraard niks extra.

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *