twee weken alweer – weekoverzicht #7

Twee weken alweer. Twee weken geleden. Toen deelde ik in een update wat ik tijdens de laatste tijd in mijn zwangerschap deed. Ik plande het bericht in op mijn uitgerekende datum. Daarbij eindigde ik met de boodschap dat het mogelijk was dat niet alles helemaal up to date was. Dat bleek al heel snel te kloppen. Want waar ik het artikel op vrijdag inplande, beviel ik zondag in de hele vroege uurtjes van een prachtige dochter.

Moeder geworden

Ondertussen is die blogpost 2 weken geleden. Ik hoopte toen weer lekker vaak te gaan bloggen, maar tsja. Na een bevalling kun jij je vast voorstellen dat er andere dingen zijn die voor gaan. Zoals het kleintje.

Daarnaast had ik er even geen puf voor met de heftige, gebroken nachten die we in het begin hadden. Ze was behoorlijk klein en moest daarom elke drie uur voeding hebben… En ja, dat is ook in de nacht. Je kunt je vast voorstellen dat het zwaar is als je, na een uur voeden en die kleine omhoog houden, weet dat de volgende wekker na twee uurtjes zal gaan.

Zo veel liefde!

Het is bizar hoeveel liefde je kan voelen voor iemand die je nog maar zo kort kent. Want eerlijk is eerlijk, ons meisje is vandaag zeventien dagen oud, maar ik ben al zo verliefd op haar! In de vijfde nacht (dag vijf is vaak de dag van de kraamtranen) tijdens het verschonen had ik even last van tranen. Gewoon omdat ik zo veel liefde voelde! Ik keek naar dat kleine meisje en de tranen kwamen vanzelf.

Voorspoedig herstel

De bevalling is vrij snel gegaan, zeker voor een eerste. Het vond plaats in het ziekenhuis, waar ik om half tien was. Om 3.18 was ons meisje daar! Helaas heb ik daarna wel op de OK gelegen, omdat ik hechtingen nodig had. Ik zal daarover niet in detail treden, maar prettig is anders. Toch kan ik niet anders zeggen dan dat ik vind dat mijn herstel voorspoedig is. Na vijf dagen kwam ik voor het eerst buiten, wat echt een heerlijk gevoel was! En na anderhalve week kon ik langzaamaan al wat verder dan de hoek van de straat. Haha. Ondertussen is zij dus 17 dagen en loop ik ongeveer één kilometer, als ik naar buiten ga. Dat is wel redelijk de max, maar hé het is een mooi begin. Nu langzaam verder uitbouwen tot ik weer een beetje normaal kan wandelen.

Wie had dat gedacht na een lang en zwaar traject?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

1 reactie

  1. 05/04/2022

    […] gaat razend snel. Het is alweer twee weken geleden dat ik een update plaatste. Ons kleine meisje is alweer 1.5 maand oud. Tijd vliegt echt, het is ongelofelijk. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.