BOEKRECENSIE| verknocht – Lisette Jonkman

Net als zo ongeveer ieder jaar sinds ik blog, neem ik me voor om meer te lezen dan het jaar daarvoor. In januari heb ik heel zielig maar één boek gelezen. Tot dusver goed beginnen.  En dan was ik er in december nog aan begonnen ook…. Vandaag vertel ik welk boek ik heb gelezen en wat ik daarvan vond. Lees je mee?

Lisette jonkman – verknocht

Ben ik de enige die er echt om geeft hoe boeken in een boekenkast staan? Vast niet! Vandaar dat ik het ergens ook wel jammer vind dat de boeken van Lisette Jonkman – in ieder geval deze trilogie- in een nieuw jasje zijn gestoken. De eerste twee delen van deze trilogie heb ik nog in de oude stijl, en dit deel heb ik dus in de nieuwe stijl. Maar gelukkig doet dat niks af aan de inhoud.  En van die inhoud heb ik weer enorm genoten.

LET OP: Deze review kan spoilers bevatten van eerdere delen van de serie.

Verknocht-Lisette Jonkman

Zoals altijd heb ik vreselijk gelachen om het boek van Lisette. De leden van het Ford, waar hoofdpersoon Lucy al sinds boek één woont, waren allemaal weer van de partij. Ik genoot van de stikvervelende puddingtweeling, kreeg meer liefde voor Furbie en Lucy was gelukkig ook nog steeds haar ietwat onnozele zelf. Ik raakte een beetje verknocht aan de personages. (Ha, see what I just did there.) Hetgeen waar ik altijd het meeste van geniet bij Lis, is haar humor. Een dag is bijvoorbeeld niet zo donker als de nacht, maar zo zwart als een goede kop koffie zou moeten zijn. Dat maakt dat haar boeken heerlijk weglezen en je de clichés overtuigend voorgeschoteld krijgt.

Maar: het zou Jonkman niet zijn als ze ook de andere kant van alles belicht. De minder plezierige kant van het leven. en dat maakt dat haar feelgood boeken extra prettig lezen. Want ze worden hierdoor zeer realistisch. De personages hebben allemaal hun eigen verdriet en moeilijkheden. Maar dit word je voorgeschoteld zonder dat je daar extra zwaar aan hoeft te tillen. De problemen zijn er gewoon, niet op de voorgrond, of subtiel aanwezig de achtergrond. Maar op een manier waarop ze er in het echte leven ook zouden zijn. Een verademing.

Wat vind jij belangrijk aan een boek?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *