Wat ik het meeste mis aan hardlopen

Nu ik zwanger ben, alweer 36 weken, is het beter om mijn running hobby uit te stellen tot na de bevalling. Het kan in de eerste maanden niet veel kwaad voor die kleine, maar wél als je te snel wilt gaan. En ik ken mezelf. Ik ga makkelijk te snel, wil te veel.  Zal ik daarom maar eerlijk zijn? Ik kan niet wachten om weer te gaan lopen. Ik mis het namelijk ontzettend! Want ik ben al vele maanden niet geweest. Vandaag vertel ik wat ik het meeste mis aan hardlopen.

Wat ik het meeste mis.

De adrenaline

De adrenaline die je krijgt van rennen, het gevoel dat je veel aankan. On top of the world. Dat gevoel krijg ik nou eenmaal niet van wandelen.

Sporten op zich

Kijk, wandelen is lekker hoor begrijp me niet verkeerd. Maar iets doen wat je hartslag verhoogd is toch echt even iets anders. Dat geeft een heel fijn gevoel, gewoon omdat het je extra energie geeft. Ik zit na het hardlopen altijd nét even wat beter in mijn vel dan daarvoor. Dus mocht je nog tips hebben om je hartslag te verhogen tijdens de zwangerschap, laat ze vooral weten in de comments.

Sportkleding dragen

Ik voel me vaak toch nét even wat meer badass als ik sportkleding draag. Zeker in de lente of zomer als het mooi weer is.
Het voelt dan zó goed om mijn sportkleding aan te doen en een rondje te rennen.

De trots van het hebben gelopen

Het terug thuis komen na een rondje hardlopen is één van de fijnste dingen die er zijn. Hoewel het soms echt een stap is om van huis te vertrekken voor een rondje. Ik moet eerlijk zijn: ik heb ook niet altijd zin om te gaan. Koud weer is een van die dingen die me soms tegenhoud. Maar nu ik niet meer mag, wil ik des te liever gaan.

Nog even geduld hebben…

Dit waren de dingen die ik echt mis. Ik moet nog ongeveer 4 weken wachten tot die kleine er is. En daarna zal ik ook een tijdje nodig hebben om te herstellen. Dat betekent dat ik ergens in april 2022 weer kan gaan lopen. Ik heb geen idee of ik dan genoeg tijd heb om te trainen voor de singelloop. Een baby en een ongetraind lijf, plus een aangetaste bekkenbodem. Tsja. Niet de beste combinatie. Maar ik ga wel trainen voor de singelloop. Want dat ik die wil gaan lopen is één ding dat ik heel zeker weet! Of het gaat lukken, geen idee.

Loop jij wel eens een rondje hard?

Mascha Eleonora

Ik ben een vrolijke chaoot die werkzaam is in de kinderopvang. Daarnaast lees ik graag een boek, loop ik een rondje (hard) of ben ik in huis aan het rommelen. Ik ben een vrolijke chaoot die van lekker eten houd en graag creatief bezig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.